Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite ( sa ramana ca niste barcute).

Miezul il pastram.

Ceapa o taiem marunt si o calim in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa.

Adaugam ciupercile taiate cuburi si ardeiul gras taiat feliute subtiri.

Lasam pe foc pana se inmoaie toate.

Adaugam rosia decojita si taiata cuburi mici,miezul scos de la cartofii fierti, patrunjelul tocat finsi potrivim gustul cu sare, piper,boia dulce.

Mai lasam 2-3 minute si oprim focul.

Dupa ce compozitia s-a racit putin adaugam oul si amestecam bine.

Umplem fiecare jumatate de cartof cu compozitia de ciuperci si le asezam apoi intr-o tava unsa cu unt.

Peste ele mai adaugam o cana cu apa amestecata cu 2 linguri cu bulion si putina sare.

Dam la cuptor 25-30minute sa se gratineze.

Se servesc calzi cu smantana, cu branza rasa, simpli sau alaturi de orice salata de legume de vara.

Daca vrei sa pregatesti reteta de post nu mai adaugi oul si va fi la fel de buna.