Detalii Tocana de pui ca la Bistrita
Se prajesc bucatile de carne pe ulei si se pune apoi cam 2 l apa si se sareaza dupa gust cu sare si delikat . Se pune mocovul,patrunjelul taiat in 4 si se adauga si 3 catei de usturoi pisat si asa lasam sa fiarba. Dupa ce carnea a fiert si a scazut cam la jumate pregatim sosul de smantana, iaurt, faina si usturoi(5 linguri de faina se amesteca bine cu smantana 400 gr, si iaurtul 250 gr,sa nu ramana cocoloase si punem celelalte 2 catei de usturoi pisat si il diluam cu un pic de zeama de pe carne). Din oala in care a fiert carnea scoatem bucatile de morcov si patrunjel si cand este in clocot adaugam in oala sosul de mai sus cu care il lasam sa fiarba mai departe pana se ingroase un pic. Se mai codimenteaza dupa gust. Intr-o oala se pun cca 3 l apa la fiert in care punem o lingurita buna de sare. Faina de mamaliga cam 2 cani de ceai se pune pe o bucata de hartie si cand apa clocoteste se toarna faina cu grija sa nu se imprastie si asa se lasa la fiert la foc mic timp de 30 minute. Dupa ce a fiert se stoarce in alt vas apa de pe mamaliga si incepem cu facaletul sa-l frecam adaugand intre timp din zeama care am scos de pe mamaliga putin cate putin . Trebuie sa obtinem o mamaliga mai consistenta. Dupa ce am frecat bine mamaliga o punem din nou pe foc pana observa ca incepe sa rasufle. In acel moment il luam si il rasturnam pe o farfurie sau pe un planseu de lemn.
Se prajesc bucatile de carne pe ulei si se pune apoi cam 2 l apa si se sareaza dupa gust cu sare si delikat . Se pune mocovul,patrunjelul taiat in 4 si se adauga si 3 catei de usturoi pisat si asa lasam sa fiarba. Dupa ce carnea a fiert si a scazut cam la jumate pregatim sosul de smantana, iaurt, faina si usturoi(5 linguri de faina se amesteca bine cu smantana 400 gr, si iaurtul 250 gr,sa nu ramana cocoloase si punem celelalte 2 catei de usturoi pisat si il diluam cu un pic de zeama de pe carne). Din oala in care a fiert carnea scoatem bucatile de morcov si patrunjel si cand este in clocot adaugam in oala sosul de mai sus cu care il lasam sa fiarba mai departe pana se ingroase un pic. Se mai codimenteaza dupa gust. Intr-o oala se pun cca 3 l apa la fiert in care punem o lingurita buna de sare. Faina de mamaliga cam 2 cani de ceai se pune pe o bucata de hartie si cand apa clocoteste se toarna faina cu grija sa nu se imprastie si asa se lasa la fiert la foc mic timp de 30 minute. Dupa ce a fiert se stoarce in alt vas apa de pe mamaliga si incepem cu facaletul sa-l frecam adaugand intre timp din zeama care am scos de pe mamaliga putin cate putin . Trebuie sa obtinem o mamaliga mai consistenta. Dupa ce am frecat bine mamaliga o punem din nou pe foc pana observa ca incepe sa rasufle. In acel moment il luam si il rasturnam pe o farfurie sau pe un planseu de lemn. Tocana se serveste cu mamaliga calda.