Se pregateste aluatul de tarta -se pun toate ingridentele in robot si cu citeva pulsuri pregatim aluatul si-l dam la rece ptr o ora.

Intr-e timp pregatim crema-Se freaca impreuna ouale cu zaharul se adauga coaja si sucul de lamaie se adauga smantina si se freaca in continuare pina totul se incorporeazaSe incalzeste cuptorul la 170 de grade.

Se intinde foaia de tarta intr-e doua foi de pergament se aseaza in tava si se niveleaza se toarna crema si se da la cuptor ptr 25-30 de minute sau pina ce aluatul devine auriuSe lasa la racit o oraBezeua-Se bat albusele care au fost la temperatura camerei cu zaharul 2 minute la puterea cea mai mare a mixerului pina ce este o spuma alba si deja umflataSe pune oala mixerului pe o oala cu apa care fierbein asa fel ca fundul oalei sa nu atinga apa si se bate incontinuare albusul 10 minute pina devine lucios si putin lipicios se ia de pe oala cu apa si se mai bate pina ce bezeua sa racit.

Se orneaza tarta cu bezea si se da la cuptor la faza de gril ptr un minut sau se maroneaza cu un brener.

Poate parea ceva complicat dar prajitura este foarte gustoasa si merita incercata.