Detalii Sarmale cu scrobi (tarhana) si afumatura
Aluatul tare se da pe razatoarea mare si se pun in tava la cuptor unde se tine pana se usca si capata o culoare maronie. Ceapa se taie marunt (daca folositi ardei proaspat taiati si ardeii),si se caleste pe untura impreuna cu pasta de ardei (cca 5 linguri mari). Dupa ce am calit adaugam scrobii, orezul,si codimentam cu sare,piper si delikat si le amestecam bine . Foile de varza le umplem cu aceast amestec si in mijlocul umpluturii punem si o feliuta de slanina afumata. In oala in care fierbem sarmalutele punem varza tocata,peste punem un os afumat sau ciolan afumat, asezam si sarmalele si apoi turnam apa cat sa le acopere si mai punem cam 100 ml ulei(fierbe frunza de varza murata mai bine, nu ramane tare), sare o idee, nu prea multa daca punem afumatura ca e si ea sarata, piper boabe cat luati intre degete, si un pic de maghiran. Acum le putem pune sa fiarba la foc mic. Daca folositi varza dulce peste se pune bulion cand o dam la fiert.
Aluatul tare se da pe razatoarea mare si se pun in tava la cuptor unde se tine pana se usca si capata o culoare maronie. Ceapa se taie marunt (daca folositi ardei proaspat taiati si ardeii),si se caleste pe untura impreuna cu pasta de ardei (cca 5 linguri mari). Dupa ce am calit adaugam scrobii, orezul,si codimentam cu sare,piper si delikat si le amestecam bine . Foile de varza le umplem cu aceast amestec si in mijlocul umpluturii punem si o feliuta de slanina afumata. In oala in care fierbem sarmalutele punem varza tocata,peste punem un os afumat sau ciolan afumat, asezam si sarmalele si apoi turnam apa cat sa le acopere si mai punem cam 100 ml ulei(fierbe frunza de varza murata mai bine, nu ramane tare), sare o idee, nu prea multa daca punem afumatura ca e si ea sarata, piper boabe cat luati intre degete, si un pic de maghiran. Acum le putem pune sa fiarba la foc mic. Daca folositi varza dulce peste se pune bulion cand o dam la fiert.