Blatul der biscuiti: Mixeaza biscuitii, untul, nucile si zaharul(blender, robot cu cutit). Se obtine o pasta nisipoasa. Toarna in tava (forma) tapetata cu hartie de copt sau in forma cu fund detasabil. Taseaza pasta de biscuiti cu o cana sau pahar apasand foarte bine sa se aseze pe fundul formei si pe margini. Pune la congelator pana pregatesti umplutura.

Umplutura:Incalzeste cuptorul la 160 C (termostat 5-6). In bolul robotului, pune toate ingredientele si mixeaza pana ce devine omogena. Toarna pe fondul de biscuiti. Coace 40-50 minute pana ce se prinde. Lasa sa se raceasca in cuptor. Pune la frigider 24 de ore. Scoate din forma inainte de servire. Iese o culoare ca a dovleacului.

Varianta mare si dietetica:Am facut acelasi blat, dar fara zahar.

Umplutura din 800 g de piure si 800 g branza de vaci, 3 linguri de indulcitor, 5 oua si 1 budinca de cacao.

Am copt-o o ora si, in rest, am procedat la fel.

A iesit buna, dar trebuie pus ceva alaturi: un sos de fructe, o dulceata.