1) Unge o form rectangular cu unt si tapeteaz cu hartie de copt, unge din nou cu unt.

Aprinde cuptorul la 180 C.2) Bate bine ou le intregi cu g lbenusele; adaug zah rul si continu s bati, pan se obtine un preparat firm.

Adaug f ina cu praful de copt ; amestec si adaug untul topit.3) Toarn in tav si d la copt cca. 35 min.

Se las la r cit, cand este c ldut se taie pe jum tate.

Pt.

Crem :1)C psunile se spal bine; se taie buc ti mici si se pun la fiert cu zah rul si putin ap sau vin de Porto si batonul de scortisoar .

Se las s fiarb pan se sparg.

Se reduc la piure ; adaug gelatina ( pe care o preg tim conform instructiunilor de pe plic).

Sunt mai multe tipuri de gelatin in comert, poate fi chiar si pudr ; atunci calcul m pt. cat lichid avem in crem, cantitatea de gelatin .

Las s se r ceasc si la urm adaug iaurtul si smantana b tut .

D la rece, pan se incheag .

Unge o parte din blat cu crem si recompune cu cealalt .

D la rece.

Taie p tr tele si decoreaz .

Poft Bun !Conservarea c psunilor:Dup ce le cump r m se pun imediat la frigider la o temperatur mai mic de 4 C.

Se pot deasemenea congela. Chiar dac la descongelare nu vor fi aspectuase, sunt foarte bune. Putem deasemenea prepara batidos, inghet ti, sucuri si pr jituri.