Pastele se fierb conform instructiunilor.

Se face un sos Ragu : Ceapa si usturoiul tocate plus foaia de dafin maruntita se calesc usor in ulei,se adauga carnea tocata care se caleste pana isi schimba culoarea.

Peste carne se adauga oregano,scortisoara,sare,piper.

Se toarna vinul si se lasa 10 minute la fiert,dupa care se adauga bulionul,se fierbe la foc mic pana scade compozitia.

Sosul Mornay: Untul se topeste si peste el se toarna amestecul de faina cu lapte(ca o smantana mai groasa,fara cocoloase).

Se bete cu telul pana se ingroasa.

Se la sa la racit si se adauga nucsoara,sare,piper,ouale batute,turnate an fir subtire si 2 treimi din cascavaluil ras.

Se amesteca bine. Intr-o tava inalta unsa cu unt se aseaza jumatate din cantitatea de paste fierte,se toarna cateva linguri de sos Mornay si se amesteca cu pastele.

Se distribuie uniform sosul de carne Ragu,se aseaza restul de paste si se toarna peste restul de sos Mornay.

Se presara cascaval ras si piper negru macinat. Se da la cuptor incalzit si se lasa pana se rumeneste. Inainte de servire se lasa sa se odihneasca 20 de minute. Mi-a ramas si pentru a doua zi si,pe cuvant,a fost parca mai bun. Poate vi se pare complicat,dar nu e chiar asa,necesita ceva timp si un pic de organizare,dar rezultatul va fi...delicios. Alaturi,o salata de vara,desigur. Bon appetit!