Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete cit mai mici ardeiul,rosia si telina. Intr-o cratita punem uleiul la incins, cind este bine incins, punem toate legumele taiate marunt si lasam sa se friga pina cind ceapa devine sticloasa. Intre timp dam morcovul pe razatoarea pentru coaja de lamaie.

Cind ceapa a devenit sticloasa,adaugam morcovul si amestecam bine pentru cica 1 minut,dupa care stingem cu vinul alb. Amestecam totul si lasam pina cind incepe sa fiarba.

Adaugam orezul si amestecam incontinuu pentru circa 1 - 1 1/2 minute, lasind astfel ca orezul sa ia toate aromele legumelor. Adaugam 2 1/2 cani de apa fierbinte,in care am dizolvat in prealabil,cubuletul Knorr,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, pentru circa 30-35 de minute, amestecand din cind in cind pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Cind este fiert orezul,adaugam patrunjelul tocat marunt, saram dupa gust si lasam sa mai dea un clocot. Pentru a fi cit mai natural, cubuletul Knorr,poate fi inlocuit cu zeama rezultata de la fierbere legumelor si a carni pentru salata de beof .

Se serveste ca atare sau ca si garnitura la diferite tipuri de friptura. Este bun cald dar la fel de bun si rece.