Vom incepe cu prepararea sosului pentru ca va trebui sa-l tinem la foc mic cam 40-45 de minute. In mod normal sosul se tine la fiert cam 2 ore...dar, nu-i asa ca nu avem rabdare??? Tocam ceapa, radem morcovul si le punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand legumele sunt moi adaugam si carnea tocata si o calim si pe aceasta timp de 10 minute.

Adaugam bulionul si vinul si lasam sa fiarba la foc mic pana se evapora vinul. In acest moment adaugam conserva de rosii, oregano, busuioc si 1 foaie de dafin si lasam sa fiarba la foc mic. Aproape de sfarsit adaugam si usturoiul pisat; potrivim de sare si piper.

Sosul nu trebuie sa fie foarte foarte zemos, nu trebuie sa curga. Pregatim si aluatul pentru paste. Regula spune ca la 100 grame de faina se adauga 1 ou. Amestecam faina cu un praf de sare, adaugam ouale si framantam 15 minute pana avem un aluat elastic. Va fi nevoie de ceva putere de framantare pentru ca pentru ca aluatul nu va fi foarte flexibil (deoarece contine numai faina si oua). Eu m-am ajutat la framantat adaugand putin ulei. Aluatul il infasuram in folie alimentara si il lasam 30 de minute la frigider.

Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie cat se poate de subtire; rulam foaia si prin taiere formam tagliatelle.

Pastele astfel formate le lasam la uscat o jumatate de ora si le fierbem timp de 5 minute in apa cu putina sare.

Asezam sosul bolognese peste tagliatelle si este gata de .....devorat!!!