Reteta pentru cei carora le e frica de galustile de gris ce se pun in supele limpezi de carne (care ce-i drept, nu intotdeauna ies cum ar trebui - ba sunt gloante ba se sfarama!). Galustile astea sunt tot cu gris, dar facute la cuptor si n-au nici cea mai mica sansa de-a nu iesi; mai au avantajul ca se pot pastra timp indelungat si cand e nevoie de ele se scot de la congelator si se pun in supa clocotinda timp de 5 minute max. Se infoaie, mai mare dragul! Se fac f. simplu: va trebuie oua, gris, faina, parmezan, cedar sau o branza care nu se intareste iremediabil dupa racire (cum ar fi cascavalul nostru - odata racit devine talpa!) Sare, daca branza nu e suficient de sarata, piper, si, daca vreti in compozitie verdeata, frunze de patrunjel sau telina. Eu ma folosesc de aceste galusti si pe la retete mai putin ortodoxe, asa ca pun cateodata busuioc, ori rozmarin etc. Bunica mea nu masura la cantar si facea asa: la fiecare ou, punea 2 lingurite de gris, 2 de faina, 2 de branza (toate, cu varf) si o juma de lingurita de unt. Batea ouale pana se inspumau, punea branza si o batea si pe aia, apoi untul moale-moale, apoi faina si grisul. La urma de tot punea piper de-o uita Dumnezeu cu rasnita-n mana si nucsoara. Eu nu pun nucsoara, na, eu nu mi-s imparateasa! Pentru o tava de 30/20, eu am pus 7 oua mari, 14 lingurite de faina, 14 de gris, 5 de unt (nu am untul de casa al bunicii mele, deci am plusat nitel) si vreo 14 de parmezan. Am mixat ouale, am pus parmezanul, untul, faina, grisul, piperul si sarea. Totul a durat mai putin de 5 minute. La cuptorul preincalzit, intr-o tava cu hartie de copt, un sfert de ora, la foc potrivit. Decupati cum va place si cum va taie capul (bunica taia ba romburi, ba patratele, ba asa cum am facut eu - depindea mult la ce avea sa le foloseasca) Va recomand cu caldura modul asta de preparare a galustilor de gris, fiindca se preteaza la tot felul de supe si mancaruri (daca le condimentati mai special - ghimbir, de exemplu - le puteti pune alaturi de Bibimbap; eu am facut si sunt senzationale impreuna cu mirodeniile din bibimbap) Nu va urez spor la treba fiindca sunt usurele de felul lor!Reteta pentru cei carora le e frica de galustile de gris ce se pun in supele limpezi de carne (care ce-i drept, nu intotdeauna ies cum ar trebui - ba sunt gloante ba se sfarama!). Galustile astea sunt tot cu gris, dar facute la cuptor si n-au nici cea mai mica sansa de-a nu iesi; mai au avantajul ca se pot pastra timp indelungat si cand e nevoie de ele se scot de la congelator si se pun in supa clocotinda timp de 5 minute max. Se infoaie, mai mare dragul! Se fac f. simplu: va trebuie oua, gris, faina, parmezan, cedar sau o branza care nu se intareste iremediabil dupa racire (cum ar fi cascavalul nostru - odata racit devine talpa!) Sare, daca branza nu e suficient de sarata, piper, si, daca vreti in compozitie verdeata, frunze de patrunjel sau telina. Eu ma folosesc de aceste galusti si pe la retete mai putin ortodoxe, asa ca pun cateodata busuioc, ori rozmarin etc. Bunica mea nu masura la cantar si facea asa: la fiecare ou, punea 2 lingurite de gris, 2 de faina, 2 de branza (toate, cu varf) si o juma de lingurita de unt. Batea ouale pana se inspumau, punea branza si o batea si pe aia, apoi untul moale-moale, apoi faina si grisul. La urma de tot punea piper de-o uita Dumnezeu cu rasnita-n mana si nucsoara. Eu nu pun nucsoara, na, eu nu mi-s imparateasa! Pentru o tava de 30/20, eu am pus 7 oua mari, 14 lingurite de faina, 14 de gris, 5 de unt (nu am untul de casa al bunicii mele, deci am plusat nitel) si vreo 14 de parmezan. Am mixat ouale, am pus parmezanul, untul, faina, grisul, piperul si sarea. Totul a durat mai putin de 5 minute. La cuptorul preincalzit, intr-o tava cu hartie de copt, un sfert de ora, la foc potrivit. Decupati cum va place si cum va taie capul (bunica taia ba romburi, ba patratele, ba asa cum am facut eu - depindea mult la ce avea sa le foloseasca) Va recomand cu caldura modul asta de preparare a galustilor de gris, fiindca se preteaza la tot felul de supe si mancaruri (daca le condimentati mai special - ghimbir, de exemplu - le puteti pune alaturi de Bibimbap; eu am facut si sunt senzationale impreuna cu mirodeniile din bibimbap) Nu va urez spor la treba fiindca sunt usurele de felul lor!