Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un bol cu apa calduta si iaurt). Aceasta compozitie se framanta si se adauga treptat un amestec caldut din apa si iaurt, in functie de cat este nevoie (pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini) si se lasa la dospit minimum 1 ora.

Intre timp se taie varza, se presara cu sare si se lasa aprox 15 minute (pana cand lasa apa). Apoi se stoarce si se pune la calit. Optional se mai adauga sare si bineinteles piper.

Dupa ce aluatul a dospit, se intinde in fasii subtiri in centrul carora se pune varza si se impleteste precum in imagine. Palanetele se lasa la copt 25-30 de minute, dupa care se pot servi atat calde cat si reci.

PS: Din aluatul obtinut puteti face atat varzare cat si placinta cu varza prajita in ulei.

Pofta buna !