1.

Cerneti faina si o puneti intr-un castron, apoi faceti in mijloc o gropita in care puneti drojdia, 1 lingura de zahar, 2-3 linguri lapte caldut. Lasati la dospit 10 minute intr-un loc cald, ferit de curenti.2.

Adaugati ouale (2 intregi si un galbenus), zaharul, sarea, untul topit, esenta de lamaie si laptele, apoi amestecati cu lingura pana obtineti un aluat elastic.3.

Acoperiti castronul cu un prosop (sau folie alimentara) si lasati la crescut pana ce isi dubleaza volumul.4.

Scoateti aluatul pe masa pudrata cu faina si-l impartiti in patru parti.5.

Intindeti fiecare foaie in forma dreptunghiulara cu grosimea de ~ 0,5 cm si lungimea in functie de forma pe care o aveti.6.

Puneti umplutura de nuca pe fiecare foaie, apoi rulati pe lungime. Impletiti cate 2 rulouri pentru a obtine un cozonac(vezi foto mai jos), apoi ii asezati in tavile tapetate cu hartie de copt si unse cu putin unt. Se mai lasa in tavi timp de 15-20 minute inainte de a-i baga la cuptor.7.

Se pun la copt in cuptorul preincalzit la foc potrivit ~ 40 minute pana se rumenesc deasupra.8.

Dupa ce cozonacul s-a copt, se lasa 5 minute, apoi se unge cu albus de ou batut si se presara zahar deasupra.9.

Se taie cozoncul numai dupa ce s-a racit foarte bine!Pofta buna!