Blat:Untul il topim si il lasam la racit. Ciocolata o razuim pe razatoarea mare si o amestecam cu faina, praful de copt si scortisoara. Intr-un vas batem ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat pana devin o spuma.

Adaugam in ouale batute parti din faina, unt si vin, omogenizand bine, adaugam pana cand terminam toate ingredientele. Turnam compozitia intr-o tava cu diametru de 20 cm si dam la cuptorul preincalzit pentru 35 minute.

Facem testul cu scobitoarea si oprim focul cand iese scobitoarea curata. Pana se raceste blatul facem reductia de vin pentru insiropat: punem la fiert vinul, zaharul si scortisoara si lasam sa fiarba cam 15 minute avand grija sa nu scada prea mult si sa se arda. Cand avem jumate din cantitatea pe care am pus-o la fiert oprim focul si lasam deoparte.

Pregatim crema: topim ciocolata cu 50 ml frisca si o lasam la racit. Cand este rece punem restul de frisca si batem cu mixerul pana se intareste. Asamblare:blatul rece il taiem ca sa obtinem 3 parti, asezam pe un platou prima parte de blat insiropam putin cu reductia de vin, punem crema si asezam deasupra a doua parte de blat, din nou reductie si crema. Deasupra punem ultima parte de blat si ornam.

Punem la frigider si servim rece.