CREMA:-Intr-un vas se amesteca faina, amidonul, zaharul si cacaua.-Se adauga putin cate putin amestecand mereu, cca. o cana lapte rece, pana ce compozitia se subtiaza si devine fluida.-Restul de lapte se pune intr-un vas pe foc, iar cand laptele incepe sa fiarba, se da focul mai mic si se adauga treptat amestecul fluid pregatit anterior, amestecand continuu pentru a se evita formarea cocoloaselor.-Se fierbe la foc mic, amestecand mereu, pana cand crema se ingroasa si incep sa apara mici bule, semn ca este fiarta.-Cand crema este gata se adauga zaharul vanilat/ esenta de vanilie si romul, se opreste focul, se adauga imediat untul taiat bucatele si se amesteca pana ce untul se topeste, iar crema devine alifioasa . (Eu nu am folosit deloc mixerul, pur si simplu am amestecat bine cu o lingura de lemn).-Se acopera crema cu o folie alimentara (direct pe crema, nu pe vas) pentru a se evita formarea acelei pojghite inestetice si se lasa foarte putin timp sa se racoreasca.

ASAMBLARE:-In timp ce crema se racoreste putin, se pregateste platoul de montat tortul, precum si biscuitii pe care ii impartiti in mod egal in doua gramajoare.-Cat crema este calda (nu foarte fierbinte) se lipesc cate 5-6 biscuiti cu crema, pana cand am terminat jumatate dintre ei (o gramajoara).-Se iau turnuletele rezultate de biscuiti lipiti cu crema, se lipesc pe rand intre ele cu crema asezandu-se unul cate unul in pozitie orizontala pe platou. Se repeta operatiunile si pentru formarea celui de-al doilea sir orizontal de biscuiti, de fapt, cealalta jumatate a tortului.-Se preseaza putin de o parte si alta pentru a nivela cele doua straturi de biscuiti cu crema, astfel incat acestea sa fie cat de cat la acelasi nivel. (Nu va speriati, de modul cum arata acum, crema este calda si va curge putin.)-Cu crema ramasa se imbraca tortul. Se poate decora dupa preferinta si dorinta. Eu am ras ciocolata negra si alba, am presarat putine nuci caramelizate maruntite si am pus si cateva bomboane mai deosebite.-Tortul se da la rece pana a doua zi, lasand posibilitatea biscuitilor sa se inmoaie si sa se umfle frumos.-Se taie a doua zi, sper sa aveti aceasta rabdare pentru ca, cu cat sta mai mult se face mai bun si se taie frumos. Daca vreti sa obtineti aceasta stratificatie minunata, tortul se taie doar pe oblic.

Pofta buna!Mai multe detalii si fotografii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/