Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca m-am gandit sa impartasesc cu voi reteta mea.

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa cele 4 oua. Se bat cu mixerul toate cele 4 albusuri impreuna cu un praf de sare pana se fac spuma.

Se amesteca bine doar 2 dintre galbenusuri cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga margarina si se toarna compozitia peste spuma de albusuri, amestecand in continuare pana se omogenizeaza. Se adauga treptat faina, apoi si praful de copt.

Compozitia se asaza in 3 castronele: unul va ramane simplu, intr-unul adaugam cateva picaturi de colorant alimentar; in al treilea adaugam 2 linguri cu lapte si 2 lingurite de cacao.

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Eu am obtinut 16 briose.

Crema de vanilie:Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu 3 linguri de zahar, apoi se adauga laptele si faina si se pun pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca bine un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga margarina si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Crema de vanilie o turnam in 3 cescute, in care adaugam diferite arome. Eu am lasat o cescuta simpla, intr-una am pus sos de la dulceata de zmeura, iar in ultima am ras o patratea de ciocolata si am pus cateva picaturi de esenta de rom.

Se bat bine 150 ml frisca lichida cu mixerul.

Crema ganache:Restul de 50 ml se incalzeste intr-un ibric, apoi se toarna intr-un castronel in care am rupt cateva patratele de ciocolata. Se amesteca bine, apoi se va bate cu mixerul.

Asamblat si ornat:Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema. Briosele negre le-am umplut cu crema de ciocolata si rom. Pe cele roz le-am umplut cu crema de zmeura, iar pe cele albe cu crema de vanilie. Desigur ca le puteti umple dupa gust si inspiratie.

Se orneaza cu frisca si crema ganache.

Se decoreaza cu bombonele colorate.

Pofta Buna!