Se pregateste o forma de silicon cu 6 orificii in forma de flori, care se unge cu unt de cocos si se pune pe o tava.

Se pune laptele de cocos intr-o cratita pe foc mic, cu indulcitorul, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga agar-agar-ul si se amesteca cu un tel bine, bine sa se dizolve si se mai tine pe foc amestecul cam 2 minute, amestecand continuu. Se da apoi la o parte, se pune extractul de vanilie si anasonul si se amesteca. Apoi se toarna compozitia in formele de silicon si se da tava la frigider pana s-a racit complet si s-a inchegat.

Se scurge bine ananasul din conserva si se taie in bucati mai mici. Intr-o tigaie se incinge putin untul de cocos si se pune peste ananasul si zaharul de cocos, la foc mare, pana ananasul incepe sa capete o culoare usor bruna, se toarna peste rom si se flambeaza. Daca nu se foloseste rom, se poate folosi putin sirop din conserva (1/2 de cana), care se pune cu ananasul si se tine pe foc pana scade lichidul la jumatate.

Se da tigaia la o parte si se lasa ananasul sa se racoreasca.

Fulgii de cocos, impreuna cu zaharul se pun intr-o tigaie la foc mic pana se topeste zaharul si fulgii capata o culoare aurie.

Pentru servit, se aseaza panna cotta pe farfurii, se pune langa ananasul si se orneaza cu fulgii de cocos.