BLATUL:-Se rupe ciocolata in bucati si se pune impreuna cu uleiul la topit intr-un vas, in baie de aburi. Cand ciocolata s-a topit, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.-Se separa albusurile de la cele 3 oua si se pun deoparte intr-un vas de mixer.-Peste ciocolata racita se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.-Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si se bat /mixeaza in continuare pana cand zaharul se topeste.-Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.-In compozitia de ciocolata se adauga spuma de albus cu zahar si faina amestecata cu praful de copt, alternativ, amestecand incet cu o paleta pentru omogenizare, cu miscari circulare de sus in jos.-Se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( eu am folosit o tava cu dimensiunea 36 x 30), se toarna aluatul pregatit si se nivealeaza. Stratul de aluat trebuie sa fie destul de subtire de cca 1,5 cm.-Se introduce tava in cuptorul incins la 170 grd.

C si se coace timp de cca 12- 15 minute (depinde de cuptor) pana cand incepe sa se desprinda pe margine.-Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca fie in tava, fie pe un gratar special.-Cat timp blatul se raceste ne ocupam de jeleul de capsuni si crema de smantana.

JELEUL DE CAPSUNI:-Se rup coditele, se spala bine capsunile si se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic, pana se topeste zaharul.-Se pune gelatina la inmuiat in apa conform instructiunilor de pe plic, dar, doar cu trei sferturi din cantitatea de apa indicata.-Intre timp zaharul din cratita cu capsuni s-a topit, se opreste focul si peste sosul fierbinte se toarna gelatina (care s-a inmuiat si s-a umflat) si se amesteca bine pentru omogenizare.-Cu ajutorul unei furculite se zdrobesc usor capsunile (le puteti lasa si intregi, dar vor fi probleme la asamblat si la taiat prajitura) si se lasa jeleul la racit, la temperatura camerei.

CREMA DE SMANTANA:-Se amesteca smantana cu crema de branza apoi se adauga zaharul farin amestecat cu zaharul vanilat si se omogenizeaza. Este de preferat sa se amestece doar cu o spatula, fara mixer.-Pana se asambleaza prajitura se lasa crema putin in frigider.

GLAZURA DE CIOCOLATA (GANACHE):-Se rupe ciocolata in bucati.-Se pune frisca lichida intr-un vas la foc potrivit si se incalzeste, pana cand aceasta ajunge la punctul de fierbere. Se ia atunci vasul de pe foc, se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca pana cand ciocolata este topita.-Peste ciocolata fierbinte se adauga untul taiat bucati, se amesteca bine pana ce rezulta o crema omogena.

ASAMBLARE:-Se taie blatul racit in 2 parti/ benzi egale pe lungime, iar fiecare jumatate se taie apoi in 3 sau 4 bucati. (Eu am taiat-o in 3 bucati). Toata aceasta operatiune se face pentru a monta si taia mai apoi, mult mai usor prajitura.-Daca preferati sa taiati ca mine, vor rezulta 6 bucati de blat.-Se ung 3 bucati de blat cu jeleul de capsuni racit, in strat generos si se lasa sa se raceasca bine. Eventual, le puteti introduce pentru cca.15 minute in frigider.-Restul de jeleu de capsuni ramas se opreste pentru decorare.(Explicatii pentru decorare le gasiti pe blog).-Dupa ce jeleul de pe cele 3 blaturi este complet racit, se intinde crema de smantana peste capsuni, se niveleaza si se acopera fiecare cu cate o foaie din cele 3 ramase.-Practic, vor rezulta 3 mini prajituri cu urmatoarea stratificatie: foaie/jeleu capsuni/crema smantana/foaie.-Fiecare mini prajitura se taie in 8 bucati, rezultand in final, dupa ce se taie toate cele 3 mini prajituri, 24 bucati de prajitura.-Dupa ce am asezat toate bucatile de prajitura pe un platou/ tava, se pregateste glazura de ciocolata (ganache), ca mai sus.-Se toarna ganache-ul cald peste prajiturile taiate si se lasa sa se raceasca.-Prajiturile se pastreaza in frigider.-Dupa intarirea ganche-ului prajiturile sunt gata de servit. Nu insa inainte de a le decora...-Inainte de servire prajiturile se pot decora cu capsuni proaspete si menta, sau se pot face cuburi din jeleul de capsuni.

Mai multe explicatii si fotografii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/Pofta buna!