Se spala bine toate legumele si se lasa la scurs.

Se taie fin morcovul, pastarnacul, prazul, telina si ceapa verde si se pun in oala de fiert impreuna cu uleiul si untul, lasand sa se caleasca putin pana s-au inmuiat toate si au devenit putin lucioase. Separat incalzim apa in care dizolvam sarea, zaharul si eventual un cub concetrat de legume.

Cand legumele s-au calit, turnam apa calda peste ele, adaugam si condimentele din plante, le amestecam si le lasam sa fiarba la foc mediu, acoperite cu capac, pentru aproximativ 30-40 de minute. Intre timp, spalam orezul in 2-3 ape si il lasam la inmuiat intr-un bol, in apa curata atat cat sa-l acopere.

Curatam guliile de coaja tare, le spalam si le taiem cuburi de marime potrivita (nu foarte mici).

Adaugam guliile peste compozitia din oala si mai lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam si orezul si procedam la fel.

Stingem focul si lasam oala sa stea cu capacul pus aproximativ 15 minute.

Batem galbenusurile celor 2 oua cu 2 linguri de apa, adaugam laptele dulce si omogenizam bine. Luam cu polonicul din zeama calda din oala si turnam peste oua, amestecam si rasturnam apoi toata compozitia peste ciorba din oala, amestecand bine. Se poate servi imediat.

Este foarte buna si nutritiva.

Costul total al preparatului se ridica la aproximativ 24 de lei, adica 24/8 portii=3 lei/portia.