Capsunile contin pectina asa ca este chiar indicat sa adaugam 1-2 mere verzi pentru a lega mai bine gemul, eu n-am avut asa ca am pus rosu. Spalam capsunile in apa cu zeama de la jumatate de lamaie dupa care le scoatem coditele. Taiem fructele dupa plac si le amestecam cu zaharul si restul de zeama de lamaie. Ghimbirul poate fi dat prin razatoare dar daca vreti puteti sa-l lasati intreg si sa-l scoateti cand e gata. Dupa ce s-a lasat sirop le punem la fiert pana se leaga. Eu am zdrobit cateva fructe la fierbere dar am lasat si bucati, puteti sa le blenduiti ca sa iasa o pasta fina si sa nu ramana ate de la portocala. Lamaia ajuta la conservare dar pastreaza si culoarea frumoasa a fructelor.

Lamaia ajuta la conservare dar pastreaza si culoarea frumoasa a fructelor. Lasam sa fiarba pana se leaga gemul, ca sa nu iasa foarte dulce eu pun zaharul treptat si gust mereu. Punem gemul fierbinte in borcanele sterilizate, incalzite la cuptor si asezate pe cutite. Le mai dam putin la cuptor sa prinda o pojghita gemul, punem capace si punem la cald pana a doua zi, le puteti pune cu gura in jos. Nu folosesc mult zahar la fructe mai ales daca sunt dulci, doar cat sa se lege dulceata. Conservant nici atat, lamaia este suficienta si secretul este ca borcanele sa fie bine spalate si capacele bine stranse ca sa nu intre pic de aer.