Reteta simpla de ardei copti la borcan. Pentru gospodinele care nu mai au loc in camara si pentru ardei copti, reteta de mai jos le va salva pentru ca este foarte usoara, nu necesita mult timp de preparare, iar rezultatul este delicios.

Eu am gasit ieri la piata ardei capia si, cum imi plac foarte mult, i-am cumparat si am si facut.

Se pot servi ca salata, cu mancare sau putem face si paine cu ardei copti.

Ardeii se prajesc in ulei mult cam la fel ca si cartofii pai dupa care se decojesc. Prajiti in acest fel, dureaza mult mai putin toata reteta, spre deosebire de prajitul in mod clasic, pe plita sau la cuptor. Ardeii se curata, se poate indeparta si cotorul, dupa care se sareaza si se lasa la scurs.

Intr-o oala, pregatim otetul cu sarea si zaharul si le punem pe foc. In fiecare borcan, se pun ardei, dupa care turnam zeama peste si inchidem borcanele. Borcanele se pun la fiert intr-o oala cu apa, pentru 15 20 de minute. Se lasa sa se raceasca in oala, dupa care se pot depozita in camara.