Prajitura cu doua foi de pandispan si un strat delicios de crema de cafea, imbracata in crema ganache, pentru o nota finala am pregatit si cateva decoratiuni din zahar.

Mod de preparare:Pentru foile de pandispan: se separa ouale. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, iar dupa ce s-a format spuma se adauga si 2 linguri de zahar, amestecand.

Separat, se amesteca untul cu galbenusurile, celelalte 2 linguri de zahar, extractul de vanilie si laptele. Dupa aceea, se adauga 3 linguri de faina, praful de copt si albusurile. Mai departe, amestecul rezultat se imparte in doua: unul va ramane alb, iar celalalt va fi negru. Se distribuie faina astfel: in compozitia alba se adauga inca 2 linguri de faina, iar in cealalta 1 lingura de faina si 1 de cacao. Consistenta obtinuta trebuie sa fie cremoasa.

Se toarna compozitia alba intr-o tava cu foaie de copt, se coace aprox 10 min, la foc mic, pana devine usor aurie, fara insa a o usca. Se scoate separat pe o tava si se lasa la racit. Apoi se coace si foaia de cacao.

Siropul: se prepara din apa si zahar, se lasa sa fiarba 5 minute, se da de pe foc, fara a mai adauga alte esente, pentru a nu eclipsa preparatul final.

Pentru crema de cafea: intr-o craticioara, se amesteca bine cu un tel galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si faina, se toarna in fir subtire laptele cald, amestecand si batand usor cu telul pentru a o aera. Se fierbe pe foc mic pana se ingroasa, se de pe foc, se adauga untul si cafeaua solubila si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Pentru crema ganache: se incalzeste frisca lichida atat cat sa ne friga la deget. Se da de pe foc, se toarna intr-un vas adanc in care am rupt ciocolata si se amesteca bine. Compozitia este acum lichida, dar se da la frigider pentru 10 minute, apoi se amesteca cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.

Se portioneaza foile de pandispan, decupand in forma dorita. Se insiropeaza delicat. Se asambleaza adaugand peste foaia alba un strat de crema de cafea, apoi foaia de cacao, se decoreaza cu crema ganache. Pentru o nota finala, se adauga si decoratiuni de zahar.

Pentru decoratiuni, se caramelizeaza 5 linguri cu zahar pana se topeste zaharul, avand grija sa nu-l ardem. Se agita usor ibricul si, cand incepe sa se raceasca, se toarna in fir subtire pe o foaie de copt formand inimioare sau alte forme, iar cu o lingura sau un cutit se trag fire din acea forma, manevrand cu grija.

Timp: aprox 2h 30minPortii: Eu am obtinut 16 patrate mici si 3 inimi mari. Portionand altfel, se pot obtine ori 9 inimi mari, ori 16 patrate mai mari.

Pofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/02/prajitura-dragobete-2018.html