Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.

Se incorporeaza si fulgii de mei si se lasa deoparte 10 minute(sa se inmoaie un pic fulgii de mei)Se mixeaza galbenusurile cu uleiul,se adauga si amidonul si praful de copt stins cu suc de lamaie.

Se toarana peste albusul cu fulgi d3e mei si se amesteca cu o spatula,usor,pana la omogenizare.

Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt,in cuptorul preincalzit,cca 20 minute,primele 5 minute la foc iute apoi la foc mediu.

Se dezlipeste blatul de pe farie si se aseaza intr-o forma drep[tunghiulara cu margini reglabile,potrivim la dimensiune.

Se curata clementinele de coaja,se feliaza apoi se taie bucatele marunte care se rasfira pe toata suprafata blatului.

Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si apoi cu gelatina topita la bain marin si se toarna peste blatul din forma.

Se da la rece cel putin o ora.

Se decupeaza inimioare cu o forma speciala si apoi se decoreaza cu feliute de clementina.

Este o prajitura absolut deosebita,cu un blat delicat cu un pic de crant de la fulgii de mei care raman un pic crocanti. Pofta buna!