Blat:Ciocolata si untul se pun la topit impreuna si apoi se lasa sa se racoreasca bine.

Faina,cacaua si praful de copt se amesteca si se trec prin sita.

Oul se mixeaza bine impreuna cu zaharul. In compozitia cremoasa de ou adaugam ciocolata rece atat cat sa ramana fluida.

Se mixeaza bine.

Adaugam apoi la amestec si componentele uscate(faina,cacaua si praful de copt).

Intr-o forma rotunda de tort cu diametrul de 30 cm in care am pus hartie de copt se pune compozitia.

Se intinde uniform pentru ca trebuie sa avem un blat subtire,aproximativ de 1 cm.

Se coace cam 15 min.

Avem grija sa nu-l uscam prea tare.

Eclere:Fierbem laptele impreuna cu untul si un praf de sare.

Adaugam faina in laptele fierbinte si amestecam repede ca sa nu ramana cocoloase.

Dupa ce aluatul este rece adaugam cele doua oua si omogenizam.

Cu ajutorul unui posh punem pe tava eclere rotunde si motate. Coacem eclerele dupa crare le lasam sa se raceasca.

Crema pentru eclere:Cele trei albusuri se bat,adaugam zaharul si continuam sa le batem la bain-marie pana obtinem o bezea tare si lucioasa. In bezea adaugam crema mascarpone si mixam bine,adaugam si esenta impreuna cu colorantul.

Dam crema la rece.

La baza fiecarui ecler facem o mica gaurica cat sa intre varful duiului si umplem eclerele cu aceasta crema.

Ganache de ciocolata alba cu gem de zmeura si trandafiri:Ciocolata se pune la topit impreuna cu frisca. Cand ciocolata este topita,dam deoparte si adaugam gemul.

Adaugam si gelatina hidratata in putina apa si topita.

Mousse de ciocolata:Ciocolata se topeste la bain-marie.

Facem un sirop din zaharul cu apa si-l fierbem pana se ingroasa.

Mixam galbenusurile cu acest sirop turnat in fir subtire,deoarece este fierbinte si riscam sa gatim ouale.

Se adauga ciocolata topita si totul se incorporeaza la frisca batuta.

Asamblare tort:Foaia de blat se pune pe platou.

In jurul ei punem inelul formei in care l-am copt.

Intindem peste blat un strat foarte subtire din crema ganache cu gem de zmeura.

Aranjam eclerele umplute incepand din mijloc,in cerc,in asa fel incat sa ne ramana spatiu liber la margine,mie mi-a ramas putin spatiu si intre cea din mijloc si cerc. Turnam restul de crema ganache o si repartizam sa ne ajunga in mod egal peste tot.

Mouss-ul de ciocolata se va pune in mod uniform,nivelam deasupra pentru a avea o suprafata cat mai dreapta si uniforma.

Dam trotul la rece pentru 2-3 ore.

Se scoate inelul si deasupra se toarna ciocolata topita impreuna cu frisca. Eu am lasat sa se scurga pe margini din glazura de ciocolata.

Daca nu vreti sa curga pe margine atunci se va pune ciocolata topita inainte de a scoate inelul si se mai lasa cel putin 30 min la rece.

Pentru decor am folosit putina crema verde ramasa de la eclere si flori naturale :panseluta,capsuni si zmeura,de asemeni si frunzulite de zmeur.