O prajitura delicioasa, stiam ca asa va fi, inca de cand m-am gandit la aceasta combinatie care mie imi place tare mult.

Foile se fragezesc atat de mult dupa ce se pune umplutura incat se topesc in gura.

De aceea nici nu sunt straturile atat de uniforme.

Pentru cei care sunt speriati de prajiturile cu foi,sa stiti ca se pregatesc foarte usor,nu aveti de ce sa va faceti probleme.

Am pregatit mai intai foile.

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana ce acesta se topeste.

Am adaugat apoi laptele caldut in care am stins praful de copt si apoi uleiul.

Am pus sarea si vanilia,coaja de lamaie,dupa care am incorporat treptat faina.

Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.

Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios dar destul de ferm pentru a putea intinde foile.

Am pus aluatul la frigider pentru jumatate de ora.

Am impartit aluatul in patru parti,pentru cele 4 foi.

Eu am folosit o tava de 38x25 cm,foile au iesit cam subtiri,dar zic ca a fost suficient.

Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa intindeti aluatul pe o tava asa mare.

Am copt foile pe fundul tavii,pe care am pus o hartie de copt.

Am copt fiecare foaie la 170 de grade pentru 12-15 minute.

Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta dar cu hartia de copt intre ele.

Pentru crema de lamaie,am pus laptele intr-un vas si l-am incalzit.

Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat praful de budinca,zeama si coaja de lamaie,vanilia,am pus apoi laptele caldut,am transferat iar totul in vasul in care am incalzit laptele,am pus vasul pe foc si am amestecat cu telul pana ce amestecul s-a ingrosat.

Am pus o folie direct pe suprafata budincii si am lasat sa se raceasca foarte bine.

Am mixat untul si apoi am adaugat treptat budinca de lamaie.

Pentru jeleul de visine am folosit sirop de visine pe care l-am pastrat cand am conservat visinele pentru prajituri.

Am diluat amidonul cu putina apa rece,apoi l-am pus in sirop.

Am pus vasul pe foc si am amestecat pana ce s-a ingrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am asamblat apoi prajitura.

Am pus prima foaie,crema de lamaie,putin jeleu,a doua foaie peste care am pus doar jeleu,a treia foaie cu crema de lamaie si cea de-a patra foaie deasupra,pe care am pudrat-o cu zahar.

Prajitura se lasa cateva ore bune,ideal ar fi peste noapte, pentru ca foile sa se fragezeasca.

S-aveti pofta !!!