Pentru blat se mixeaza ouale cu zaharul pana obtinem o crema fina, apoi se adauga uleiul si laptele.

Faina cu praful de copt si cacaoa se cern si se amesteca bine, apoi se incorporeaza in crema pregatita anterior.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava 24 24, se toarna compozitia si se niveleaza. Se coace 17 minute la 180 grade (incalzire sus-jos). Cand e gata se da la racit.

Pentru crema ganache incalzim bine frisca lichida, apoi o turnam peste ciocolata rupta in bucatele si amestecam bine pana aceasta s-a dizolvat. Lasam la racit cel putin doua ore, dupa care spumam cu mixerul.

Pentru sirop caramelizam zaharul, dupa care stingem cu apa si lasam la foc mic sa se dizolve complet si sa scada.

Pentru glazura incalzim frisca lichida cu zaharul, apoi turnam peste ciocolata rupta in bucatele si amestecam pana la completa dizolvare a acesteia. Lasam la racit.

Montare: blatul racit se taie cuburi, apoi acestea se insiropeaza bine, dupa care se glazureaza ( se pastreaza putina pentru stropit frisca). Se dau la rece sa se intareasca glazura.

Pe fiecare cub glazurat se spriteaza crema ganache, apoi frisca batuta si stropi de glazura.

Pofta buna!