Mod de preparare pentru creme anglaise:- Intr-o cratita se pun laptele dulce, smantana,3 linguri de zahar si se fierb la bain marie pana cand se omogenizeaza laptele cu smantana.-Intr-un vas se pun galbenusurile cu 3 linguri de zahar si se mixeaza pana se obtine o pasta densa care se toarna peste laptele si smantana din cratita. Se amesteca usor cu o paleta si se lasa la fiert pana se incorporeaza totul si crema obtinuta se lipeste de paleta.

Cand treci cu degetul pe mijlocul paletei crema sa nu se uneasca. Creme anglaise nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere de 100 grade, ea trebuie fiarta pana in jur de 80-85 grade. Pentru cei care au un termometru, e foarte bine, daca nu aveti asa cum nu am nici eu, este bine sa fim atenti sa nu dam crema peste cap si sa se branzeasca compozitia. Atunci este semn ca este gata, se da deoparte, se pune esenta de rom, se amesteca si se lasa pret de cateva minute sa se racoreasca.

Mod de preparare pentru inghetata:-Se pun capsunile cu zahar si mixeaza la blender la viteza mare pana se obtine o pasta. Se amesteca pasta de capsuni cu creme anglaise si se da la congelator pentru circa 2 ore dupa care se scoate, se amesteca cu o lingura si se pun iar la congelator, se repeta procedeul de vreo 4x, asta pentru a nu face ace de gheata. Dupa vreo 6-7 ore se poate servi.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!