Detalii Budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni
Ingrediente:
perle de tapioca 300 g,
apa rece 1000 ml,
lapte de orez SanoVita 1000 ml,
smantana vegetala Montare d oro 500 ml,
zahar brun 3 linguri,
esenta de vanilie de la Dr,
Oetker lingurita,
esenta de rom de la Dr,
Oetker lingurita,
PENTRU SOS:dulceata de capsuni a la Panacris cca,
350 ml,
apa rece cca,
500 ml,
gelatina rosie Dr Oetker 2 plicuri,
PENTRU DECOR:capsuni,
frunze de menta
Perlele de tapioca se lasa la inmuiat in apa rece cca. 60 de minute, apoi se strecoara.
Perlele inmuiate, laptele de orez, smantana vegetala, zaharul, esenta de vanilie si rom, se adauga, intr-un vas cu fundul gros, am folosit oala pentru fiert lapte cu pereti dubli si se fierb, cca. 20 min. pana ce se obtine o crema cu perle translucide.
Budinca se pune in vase de sticla si se lasa la rece.
Pentru sos, se pun la fiert dulceata de capsuni, apa si gelatina rosie, intr-un vas cu fundul gros, amestecandu-se continuu, ca sa nu se prinda, cca. 5 minute dupa ce incepe sa fiarba si se toarna peste budinca rece.
Budinca se garniseste cu fructe de capsuni si frunze de menta.
Simplu, savuros, cu gust delicat de primavara.
Spor si pofta buna.