Clatite: 6 linguri cu faina de patiserie cu seminte, 3 oua, unt cat o nuca mai mare, lapte cat cuprinde. Robotiti faina cu cele 3 galbenusuri si untul pana obtineti o masa nisipoasa. Incepeti sa adaugati laptele pana la consistenta unei smantani groase si puneti acest aluat la cald o jumatate de ora. In acest timp se dezvolta glutenul si agentul de crestere din faina de patiserie. Bateti apoi cele 3 albusuri si le adaugati, amestecand usor, prin rostogolire. Sarati si piperati cat doriti. Coaceti clatitele pe o singura parte, in tigaia neunsa: veti vedea cum ele cresc (nu le maroniti, lasati-le blonde) Pe masura ce le coaceti, umpleti-le cu piure de spanac (sau ce va pofteste inima) si rulati-le, calde. Cand se vor fi racit, taiati rondele o jumatate din cantitatea de clatite si oblic a doua cantitate. Ungeti o forma cu unt, asezati pe fundul ei hartie de copt unsa la randul ei si potriviti rondelele de clatite concentric - cele rotunde in exterior si cele oblice in interior. Acoperiti cu maglavaisul obisnuit al clafoutisului: 200 gr. smantana, 200 gr. smantana de frisca, doua oua, 2 linguri de amidon ori faina, un praf de sare, batute bine pana se inspumeaza. Lasati la cuptor 30 - 40 de minute sau pana marginile se auresc iar in centru compozitia este elastica (trebuie controlata din cand in cand - nu trebuie lasata mai mult decat e necesar - clafoutisul este mai degraba spongios si nu copt pana la uscare) In acest timp faceti sodoul: un ou intreg plus 2 galbenusuri se freaca spuma cu 2 linguri de zahar si o lingurita de sare. Se adauga treptat zeama a doua lamai, frecand in continuare. Cand zaharul si sarea s-au topit, se stinge cu 400 ml apa fierbinte (sau lapte fierbinte), turnata firicel. Puneti pe flacara tot balamucul asta, adaugati razatura de coaja a unei lamai si bateti la el pana se ingroasa ca un sirop bine legat si spuma de deasupra este f. fina la vedere. Scoateti din cuptor clafoutis, raturnati-l - astfel fundul va deveni obrazul - taiati un segment si asezati-l intr-o balta de sodou. Salata adecvata poate ea insasi a fi asezonata cu sodou, fiind ca o vinegreta mai de soi. Pofta buna:)Clatite: 6 linguri cu faina de patiserie cu seminte, 3 oua, unt cat o nuca mai mare, lapte cat cuprinde. Robotiti faina cu cele 3 galbenusuri si untul pana obtineti o masa nisipoasa. Incepeti sa adaugati laptele pana la consistenta unei smantani groase si puneti acest aluat la cald o jumatate de ora. In acest timp se dezvolta glutenul si agentul de crestere din faina de patiserie. Bateti apoi cele 3 albusuri si le adaugati, amestecand usor, prin rostogolire. Sarati si piperati cat doriti. Coaceti clatitele pe o singura parte, in tigaia neunsa: veti vedea cum ele cresc (nu le maroniti, lasati-le blonde) Pe masura ce le coaceti, umpleti-le cu piure de spanac (sau ce va pofteste inima) si rulati-le, calde. Cand se vor fi racit, taiati rondele o jumatate din cantitatea de clatite si oblic a doua cantitate. Ungeti o forma cu unt, asezati pe fundul ei hartie de copt unsa la randul ei si potriviti rondelele de clatite concentric - cele rotunde in exterior si cele oblice in interior. Acoperiti cu maglavaisul obisnuit al clafoutisului: 200 gr. smantana, 200 gr. smantana de frisca, doua oua, 2 linguri de amidon ori faina, un praf de sare, batute bine pana se inspumeaza. Lasati la cuptor 30 - 40 de minute sau pana marginile se auresc iar in centru compozitia este elastica (trebuie controlata din cand in cand - nu trebuie lasata mai mult decat e necesar - clafoutisul este mai degraba spongios si nu copt pana la uscare) In acest timp faceti sodoul: un ou intreg plus 2 galbenusuri se freaca spuma cu 2 linguri de zahar si o lingurita de sare. Se adauga treptat zeama a doua lamai, frecand in continuare. Cand zaharul si sarea s-au topit, se stinge cu 400 ml apa fierbinte (sau lapte fierbinte), turnata firicel. Puneti pe flacara tot balamucul asta, adaugati razatura de coaja a unei lamai si bateti la el pana se ingroasa ca un sirop bine legat si spuma de deasupra este f. fina la vedere. Scoateti din cuptor clafoutis, raturnati-l - astfel fundul va deveni obrazul - taiati un segment si asezati-l intr-o balta de sodou. Salata adecvata poate ea insasi a fi asezonata cu sodou, fiind ca o vinegreta mai de soi. Pofta buna:)