Intr-un vas se amesteca cascavalul ras prin razatoare, brinza de vaci, cateii de usuroi pisati marunt si maioneza. Toate ingredientele se amesteca foarte bine cu o lingura . Din felii de sunca se fac pungulite si se implu cu aceasta pasta . Se orneaza in farfurii in forma de evantai cu parte de jos a marginii. . Vezi fotografiile. Se pastreza intr-un loc mai racoros inainte de a fi servite la masa . Se orneaza cu flori din praz sau rosii sau se infrumuseteaza cu verdeata. FLORILE DIN PRAZSE TAIE PARTEA ALBA A PRAZULUI IN LUNGIME DE 6-7 CM. APOI, CU UN CUTIT ASCUTIT BINE LA VIRF SE FAC 4 TAIETURI IN SECTIUNI PE DIAMETRU DE-ALUNGUL PRAZULUI, DAR NU PINA LA CAPAT. NU SE TAIE - CAM O LUNGIME DE 1.5 CM . INTR-UN VAS SE PUNE APA CU GHEATA DIN FRIGIDER, SI SE PUN BUCATILE DE PRAZ TAIATE, ELE VOR INCEPE SA SE DESFACA DUPA VREO 30 MINUTE. SE SCOT CU ATENTIE, CITE O FRUNZA DE PRAZ - UNA DIN ALTA SI SE ARUNCA DIN NOU IN APA CU GHEATA UNA CITE UNA CA SA SE DESFACA DE TOT.