Este o ciorba delicioasa si foarte consistenta, atunci cand o fac nici nu mai fac felul doi ca este suficient de satioasa o farfurie de ciorba. Eu va impartasesc varianta care o fac eu si imi place, cea originala greceasca are foarte mult orez si restul legumelor sunt scoase la final din ea.

Se taie puiul bucati si se pune la fiert in apa rece cu morcovul si ceapa taiate cubulete si telina bucati mari, ardeiul intreg, si fierbem impreuna cu un putina sare si lingura de legume, deshidratate ( sau cub de legume), dafin si piper timp de 15 minute, spumand supa atunci cand este cazul. Dupa 15 minute adaugam orezul si tijele de la cele 2 fire de telina taiate cubulete mici ( dau un gust execelent la orice supa sau ciorba de carne ) si lasam sa fiarba acoperit si la foc mic inca 20 de minute. Dupa aceea scoatem carnea, telina radacina si ardeiul si dezosam carnea si o taiem bucatele mici.

Eu aripioarele le las intregi taiate doar fiecare in 2 parti . Telina o mixam si o punem inapoi cu carnea ; jumatate din ardeiul rosu il pun inapoi taiat cubulete mici pentru ca da un aspect placut ciorbei. Separat intr-un bol amestecam 300 ml de smantana cu 2 sau 3 galbenusuri si adaugam peste ciorba clocotita data pe minim, potrivim dupa gust cu sare si piper si acrim la fel in functie de preferinte sau cu bors sau cu zeama de la muraturi. Normal ciorba de pui la grec se lasa asa dar putem pune in functie de preferinte dupa ce am oprit focul sau in farfurie direct ierburi aromate maruntite, telina, leustean, patrunjel ce prefera fiecare. Eu prefer telina pusa in cantitate foarte mica dupa ce am oprit focul. Va doresc pofta buna !