Va propun aceasta friptura foarte aromata si fina, excelenta pentru un pranz sau o cina cu prietenii sau in familie.

Se spala carnea si se ususca cu un servet absorbant. Se freaca bine cu sare, piper si boia si se impaneaza din loc in loc cu un catel de usturoi taiat bucatele . Se aseaza intr-un vas mai adanc si se toarna peste ea marinata facuta din toate ingredientele mentionate mai sus. Dupa aceea se adauga ierburile aromate si amestecul de semninte si se da la frigider pret de cateva ore. Dupa ce a stat la frigider se aseaza in vasul pentru pus la cuptor, mai punem peste o lingurita de seminte aromate si se mai adauga incet in vas fara sa atingem carnea 150-200 ml apa si se pune la cuptor, eu am folosit vasul roman. Se lasa cu capac la 220 de grade timp de o ora ( daca nu folositi vasul roman puteti sa lasati si mai mult completand cu apa daca e cazul din cand in cand) . Dupa ce carnea este bine patrunsa adaugam restul ingredientelor pentru garnitura ( eu am pus castane, un ardei rosu taiat rondele si o mana de masline) . Mai lasam fara capac la 190 de grade inca 30- 45 de minute sa se rumeneasca incet si sa se patrunda bine carnea. Se serveste cu garnitura la alegere si o salata lejera de cruditati, noi am servit-o cu o salata de vara de cruditati