Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta a fost bucataras Tavi.

Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.

Cand sunt gata fierti, se scurg de apa, se pun intr-un vas si se zdrobesc.

Adaugam putin unt,supa de legume si amestecam bine.

Separat, intr-o tigaie incingem uleiul si rumenim ceapa taiate marunt.

Adaugam si ardeiul gras taiat cubulete si mai lasam la calit cateva minute dupa care adaugam rosiile decojite si date prin razatoare.

Lasam sa scada .

Peste piureul de cartofi turnam legumele calite(mai pastram 2-3 linguri), cascavalul ras si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Amestecam bine.

Punem piureul intr-un vas uns cu putin unt, turnam restul de legume calite in mod uniform si dam la cuptor pentru circa 15-20 min.

Scoatem din cuptor lasam sa se raceasca putin si apoi putem servi ca atare sau drept garnitura .

Pofta buna!