nu cred ca aduc ceva nou cu aceasta reteta, totusi eu v-o impartasesc pe a mea, proprie...tocmai am terminat-o, si acum mananc, in timp ce scriu..mi-e foameeeeeee!!!!pastele se fierb 11 min cu ulei si sare, timp in care se face sosul de ton astfel:se taie usturoiul fff marunt si se inmoaie putin in ulei de masline, se adauga rosiile taiate cubulete si bulionul si se mai calesc vreo 3-4 minute. se pun codimentele, mai putin patrunjelul, care se pune la sfarsit. se potriveste de sare si piper si se adauga un pahar de apa. se lasa sa fiarba 5 minute. se pune apoi conserva de ton cu ulei cu tot siu se pasireaza bine-bine, se taie in patru si cateva masline si se adauga in sos, se lasa inca putin, ca sa mai scada apa, daca e prea multa...mie imi place sa fie mai mult sos, asa ca las putina apa. la sfarsit se pune patrunjelul verde taiat fin, cat de mult va place...gustul este deosebit...se serveste cu parmigiano ras deasupra ( sau fara, nu-i obligatoriu, dar eu asa servesc toate pastele,...si italienii de altfel...) si masline intregi.