Pentru ca in timpul vacantei de vara am fost in vizita la nasa mea am pregatit niste chipusuri deliciosi am vrut sa va arat si voua reteta mea. Cui nu-i plac chipsurile de la magazin. Eu am decis sa va arat o reteta si mai sanatoasa. La acest preparat poate sa va ajute copiii. Va zic eu copiii o sa se distreze de minune. Puteti folosi ce legume va plac mai mult: cartofi, sfecla, morcov, dovlecel iar prepararea chipsurilor este mai usoara decat crezi. Eu am gatit alaturi de o prietena de a mea care se spune ca e verisoara mea si nasa mea care e un bucatar specialist. Pentru chipsurile din sfecla aveti nevoie de 2 bucati de sfecla, ulei de masline, condimente (oregano, cimbru, busuioc). Puteti sa mai adugati sare, piper si parmezan. Curatati sfecla de coaja si apoi taiati-o felii cat mai subtiri. Ungeti o tava de copt cu ulei si asezati feliile de sfecla in tava. Stropiti feliile de sfecla cu ulei de masline Presarati condimentele Amestecati bine astfel incat condimentele sa fie distribuite pe toate feliile de sfecla. Voi stiti ce gust are sfecla cruda? Puneti tava la copt 30-35 minute la 180 grade. Acuma avem o alta leguma. Ce leguma e? Da o sa facem chipsurile din cartofi. Avem nevoie de 1 kg cartofi (organici daca aveti de unde sa gasiti -eu i-am cules din gradina), ulei de masline si condimente (dupa gustul fiecaruia) Curatam carfotii de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri. Acuma trebuie sa ungem o tava de copt cu ulei si punem in ea feliile de cartofi. Stropim cu ulei, presaram condimente, amestecam bine si punem tava la copt 30-35 minute la 180 grade. Daca doriti chipsuri dulci atunci folositi cartofi dulci pe care ii condimentati cu scortisoara. Nu conteaza ce legume folositi, metoda de preparare este aceeasi. Pofta buna!Pentru ca in timpul vacantei de vara am fost in vizita la nasa mea am pregatit niste chipusuri deliciosi am vrut sa va arat si voua reteta mea. Cui nu-i plac chipsurile de la magazin. Eu am decis sa va arat o reteta si mai sanatoasa. La acest preparat poate sa va ajute copiii. Va zic eu copiii o sa se distreze de minune. Puteti folosi ce legume va plac mai mult: cartofi, sfecla, morcov, dovlecel iar prepararea chipsurilor este mai usoara decat crezi. Eu am gatit alaturi de o prietena de a mea care se spune ca e verisoara mea si nasa mea care e un bucatar specialist. Pentru chipsurile din sfecla aveti nevoie de 2 bucati de sfecla, ulei de masline, condimente (oregano, cimbru, busuioc). Puteti sa mai adugati sare, piper si parmezan. Curatati sfecla de coaja si apoi taiati-o felii cat mai subtiri. Ungeti o tava de copt cu ulei si asezati feliile de sfecla in tava. Stropiti feliile de sfecla cu ulei de masline Presarati condimentele Amestecati bine astfel incat condimentele sa fie distribuite pe toate feliile de sfecla. Voi stiti ce gust are sfecla cruda? Puneti tava la copt 30-35 minute la 180 grade. Acuma avem o alta leguma. Ce leguma e? Da o sa facem chipsurile din cartofi. Avem nevoie de 1 kg cartofi (organici daca aveti de unde sa gasiti -eu i-am cules din gradina), ulei de masline si condimente (dupa gustul fiecaruia) Curatam carfotii de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri. Acuma trebuie sa ungem o tava de copt cu ulei si punem in ea feliile de cartofi. Stropim cu ulei, presaram condimente, amestecam bine si punem tava la copt 30-35 minute la 180 grade. Daca doriti chipsuri dulci atunci folositi cartofi dulci pe care ii condimentati cu scortisoara. Nu conteaza ce legume folositi, metoda de preparare este aceeasi. Pofta buna!