Se pune la calit in ulei un morcov dat pe razatoarea mica.

Dupa ce s-a calit 5 minute se adauga ceapa taiata fin,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.

Se mai caleste inca 10 minute.

Pe urma se pune costita taiata cubulete si se completeaza cu apa( cratita 5 l).

Se lasa sa fiarba costita, se pune punga de fasole dezghetata si se mai fierbe 15 minute. Se condimenteaza daca mai este nevoie,zarzavatul meu e pus la borcan cu sare.

Eu am mai pus doar o lingura de vegeta si cimbru uscat.

Dupa ce sunt fierte costita si fasolea se pune o cana bulion.

Intr-un vas se pune smantana si se adauga treptat ciorba fierbinte amestecand cu o lingura de lemn.

Cand smantana amestecata cu ciorba este destul de fierbinte se toarna in ciorba si se mai fierbe 5 minute.

La sfarsit se pune piper,patrunjel verde si leustean tocat fin.