Se curata legumele dupa care se vor taia in bucati mari si le vom pune la fiert in 3 litri de apa, se lasa sa fiarba legumele 45 de minute se adauga un pic de ulei. Vom lua alta oala in care vom pune apa si un praf de sare, lasand-o sa fiarba la foc mic. Ne apucam de pregatirea galustilor dupa cum urmeaza: batem bine ouale, albusurile batute spuma si separat batem galbenusurile cu sare. Dupa ce am amestecat bine galbenusurile(de la doua oua) adaugam trei-patru linguri de gris si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, amestecam bine si inglobam si albusurile la final, amestecam incet si lasam compozitia 30 de minute in repaus. Dupa 30 de minute, formam galustile si le putem la fiert in oala in care nu este decat apa, cand sunt facute ele se vor ridica la suprafata, de abia atunci le vom adauga in supa. Verificam daca legumele sunt fierte, daca sunt fierte se scot din supa, aceasta se va sara si pipera si abia acum putem adauga galustile in supa noastra Se mai fierbe 15 minute. Matusa mea prefera ca supa sa aiba zarzavat, asa ca am facut in ambele feluri eu am avut supa clasica iar ei i-am lasat cu zarvat care a fost in prealabil taiat in bucatele mai mici. Pofta Buna.

Galustile se fierb separat, pentru a nu lasa urme de gris in supa este mult mai estetic si fara impuritati