Un pas inainte, doi inapoi, ... Dupa un an si un pic de Bucataras am ajuns la reteta cu numarul 200. Salata Cezar [ vazuta pe Paprika] deosebita, usor de preparat o dedic tuturor bucatarasilor si lui Cezar cu Diana pe care i-am cununat in anul ce a trecut .

Intr-o tava non aderenta se rupe bucatele painea de casa si se aseaza deasupra pulpele sarate, piparate . Se presara deasupra rozmarin taiat marunt si ulei de masline . Se da tava la cuptorul bine incalzit 30 minute . Vor rezulta crutoane crocante de paine foarte gustoase pe care s-a scurs sosul format prin prajirea puiului .

SUnt gata cand si puiul este bine rumenit . Ingredientele pentru sos se pun in blender si se mixeaza. Feliile de pancetta se prajesc in tigai pana se rumenesc . Pe un platou se aranjaza salata, straturi de crutoane, bucatele de pui rupte cu mana, pancetta si sos . Se decoreaza cu pancetta , lamaie si parmezan razuit . Este o salata calda serviti imediat .

Sosul nu mai are nevoie de sare , anchois fiind foarte sarate .