Am incercat numerose retete de chec. Toate au fost reusite si fiecare dintre ele avea ceva specific. Dar aceasta pur si simplu m-a cucerit. Reteta originala este fara ciocolata si alune, numai cu 1 lingura de cacao si este deliciosa.- se separa albusurile de galbenusuri- se freaca galbenusurile cu 1 cana de zahar intr-un bol- se adauga incet uleiul cu apa- se adauga zaharul vanilat si coaja de lamiie- se adauga ciocolata rasa- se adauga alunele- se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cu 1 cana de zahar- se adauga cate o lingura de albus in compzitia de galbenus si se omogenizeaza- se tapeteaza doua tavi de chec cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu- se imparte compozitia in doua si se toarna in cele doua tavi- se decoreaza cu banuti de ciocolata- se coace la foc potrivit timp de 35-40 minutese scoate de la cuptor si se tapeteaza cu zahar pudra