Se vroia a fi un tort cu mere umplute cu nuca si dulceata apoi imbracat in frisca..dar n-am mai iesit sa mi cumpar frisca si a ramas simplu..dar a fost bun si asa..

Pentru inceput curatam merele de coaja,le taiem pe jumatate si le curatam de samburi si casuta samburilor.

Ungem forma de copt cu unt si tapetam cu zahar si apoi cu nuca(1 lingura).

Punem merele in tava cu scobitura in sus si asezam in cuptor la 180 de grade pentru 15min.

Blat:separam albusul de galbenus la oua.

Galbenusurile le mixam cu z vanilat si zaharul apoi adaugam faina si mixam sa se omogenizeze.

Batem albusurile spuma.

Luam 2-3 linguri din compozitia de albus si mixam cu galbenusurile pentru a se mai subtia.

Adaugam restul de albus treptat amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus.

Peste merele scoase din cuptor presaram nuca(2 linguri)Lasam sa se raceasca putin apoi turnam aluatul in tava peste mere.

Coacem 40 min in cuptor la 150 de grade(15min de jos apoi 25 si de sus si de jos lasam focul..daca nu se poate regla atunci urmariti in functie de cuptor..eventual coaceti la temperatura mai mica timp mai indelungat).

Scoatem cand e gata si punem pe un platou,cu blatul in jos(eu am folosit o tava de tort cu inel detasabil si am detasat prima data inelul apoi a fost usor sa il pun pe farfurie..)tava folosita a fost cu diam de 26cm cand e rece ornati cu frisca