Aceste bilute gustoase reprezinta un aperitiv foarte cunoscut si apreciat de catre toata lumea. Pentru a evita carnea de porc, eu am incercat chiftelutele cu carne de pui tocata, fiind mult mai usoare decat cele facute din carne de porc. Noi le-am servit cu garnitura de cartofi taranesti, dar merg foarte bine si cu paste sau piure de cartofi (mai ales pentru cei care aveti copii).

Intr-un bol amestecam carnea de pui, cu ouale, ceapa tocata, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa, scursa si zdrobita, patrunjelul tocat, sarea si piperul si amestecam foarte bine si adaugam sare dupa gust.

Cu mainile umezite cu apa, formam bilute mici din compozitia obtinuta de marimea unei nuci (puteti sa le faceti mai mari daca doriti) si le punem pe o farfurie.

Intr-o cratita mica punem ulei iar cand uleiul e incins adaugam bilutele de carne (in mai multe ture) si le lasam sa se scufunde in ulei. Dupa ce incep sa se rumeneasca putin, le intoarcem usor rotind cratita mai mult. Din cauza ca ele sunt acoperite de ulei se vor praji foarte frumos fara a fi nevoie sa le intoarcem cu o lingura.

Le scoatem pe servet de hartie pentru a absorbi uleiul de pe ele.

Servim cu garnitura de varza, paste sau cartofi, taranesti in cazul meu. Bon appetit!