Daca tot a trecut postul, am revenit la papica cu peste si carnitza. Reteta e destul de usor de gatit, simplu si bun zic eu.

Rondelele de somon le-am spalat un pic si le-am zvantat si apoi le-am mangaiat cu cateva picaturi de ulei de masline (cat sa nu se lipeasca de gratar, ca oricum somonul este un peste grasunel si isi va lasa el sucul pe gratar) si le-am dat cu putin piper.

Pe gratarul incins bine am asezat rondelele de somon si am lasat focul mediu. Incet incet somonul incepe sa-si lasa din grasimea lui pe gratar, 5-7 min pe o parte, apoi am intors pe cealalta. L-am stropit cu putina zeama de lamaie...asa pe gratar si dupa ce s-a semi-rumenit si pe partea cealalta (cam 5 min) l-am scos.

Lasat un pic 7-8 min la odihnit. Am ales servirea cu putin sos de usturoi facut mai solid (cu putina smantana cu lamaie si busuioc) plus o garnitura usoara din morcovei fierti cu putina sare peste care am presarat patrunjel verde.

E tare gustos desi nu e ceva sofisticat...dar sper sa va placa.

Hai la masa...!!!