Din acest aluat se pot face eclere care pot fi umplute cu crema de vanilie, cu bezea sau cu frisca.

Gogoselele pot fi servite si ca aperitiv, umplute cu diferite paste, vinete, salata boeuf sau orice altceva va doriti.

Mod de preparare gogoseleSe pune apa cu uleiul, otetul si sarea la fiert. Cand apa clocotete se trage vasul de pe foc si se pune faina toata. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si se mai pune putin pe foc (1-2 minute, amestecand continuu). Se opreste focul, se lasa aluatul sa se racoreasca si apoi se pun ouale pe rand, unul cate unul (se pune un ou si se amesteca bine cu miscari circulare, pana cand este inglobat in aluat). Se pune intr-o tava de copt hartie de copt si se pun gogosele mici (se pot pune cu lingurita, cu lingura de inghetata sau cu spritul de ornat). Se cococ la foc iute 10 minute (ca sa creasca) si apoi la foc mediu15-20 de minute. Nu se deschide usa de la aragaz in timpul coacerii. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca inainte de a fi umplute cu crema de vanilie. In interior gogoselele trebuie sa fie goale.

Mod de preparare crema de vanilieSe pune la fiert 700 ml lapte. Faina se dizolva cu 300 ml lapte dulce rece. Se amesteca bine sa nu ramana cocoloase (faina sa fie cernuta). Zaharul se bate bine cu ouale si peste ele se adauga laptele cu faina. Cand laptele este gata sa dea in fiert se adauga compozitia de zahar, oua si faina, se amesteca bine sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda. Se lasa crema sa fiarba pana cand are consistenta unei smantani groase (amestecand continuu), se opreste focul si se pun cele 4 pliculete de zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu prinde crusta. Se umplu gogoselele cu crema de vanile rece. Astfel: se taie un capac din partea superioara a gogosii doar trei sferturi si se ridica cu atentie sa nu se rupa. Apoi se pune crema in partea inferioara a gogosii, fie cu o lingurita, fie cu un sprit de prajituri. Se las usor capacul peste crema de vanile si se pudreaza cu zahar pudra sau se glazureaza cu ciocolata.