Mascarpone este sufletul pereche al aromei de menta, iar cununa de fructe nu este decat finalul apoteotic al unei inutile diete :))... hmm, parerea mea ! ;)) Voi ce parere aveti ???Se pune intr-un vas faina careia i se face o gaura in mijloc, spatiu in care se pun doua oua si untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apa si un varf de cutit de sare. Se framanta aluatul si se da la frigider peste zi ca sa fie mai fraged. Se unge cu unt o tava de tarta cu diametrul de 26 cm si se intinde aluatul cu mana.. Se acopera aluatul cu o foaie de copt, peste care se pun niste paste sau boabe de fasole, ca sa nu creasca prea mult, nu inainte ca aluatul sa fie intepat cu o furculita pe toata suprafata si se introduce in cuptor pentru 25 minute la 180 grade. Apoi se scoate foaia de copt si pastele si se reintroduce in cuptor la 200 grade pentru inca 10 -15 minute.

Crema: Se amesteca crema de mascarpone cu zaharul pudra vanilat, zaharul cristal si siropul concentrat de menta. Se lasa putin la frigider si apoi se orneaza aluatul de tarta (racit in prealabil) cu crema de mascarpone, apoi haotic cu 300 grame zmeura si 150 grame mure. E absolut delicioasa... simplu de facut si delectabila..

Multumiri Gabytei pentru vorbele frumoase despre comunitatea retete ;) si pentru invitatie. Pupici multiNu va speriati de cantitatea aluatului.. este exact ce-i trebuie acestei tarte...