Gustul e identic cu cel al supei de gaina, dar nu e cu gaina ci cu altceva, mult mai usor de gatit. Nimeni nu o sa-isi dea seama ca de fapt supa nu e de gaina....cel putin pe mama mea de la care am invatat reteta, toti o laudau pentru supa ei de gaina, iar cand le spunea ca se insala, nu le venea sa creada.

Se pune apa la fiert cu 1 morcov taiat rondele subtiri si telina curatata, dar intreaga, doar crestata putin. In timp ce se incalzeste apa, pregatiti secretul acestei supe delicioase: razaliti morcovii pe razatoarea mica, puneti-i intr-o craticioara impreuna cu uleiul si caliti-i la temperatura minima aproximativ 10-15 minute, sau pana sunt moi de tot, dar fara sa se arda.

Cand supa fierbe, reduceti focul, puneti taiteii si condimentati cu sare, piper si vegeta (cu gust de gaina).

Adaugati si morcovul calit cu tot cu zeama care s-a format.

Dupa aproximativ 5 minute opriti focul si adaugati patrunjelul taiat marunt.

Secretul supei sunt morcovii caliti la foc mic, care dau un gust deosebit. Va recomand sa caliti morcovii si la ciorbe...o sa fie mult mai buna!