Usor si bun ptr un pranz intre prieteniAripioarele uscate se parpolesc pe flacara, ptr indepartarea pufului si ptr a prinde un gust special, se spala li se inlatura partea necarnoasa (tre sa pape si cateii ceva, nu ?)si se lasa la uscat . Ceapa se curata, se spala, se taie rondele si se da la calit in cele cateva lg de ulei c-un concentrat de legume . In alta tigaie se rumenesc aripioarele condimentate cu piper si boia din abundenta, mmmmmmmm, in ceva ulei, iar cand cand s-au rumenit se asezat in tigaia cu ceapa, adaugandu-se si rosiile decojite si date prin razatoarea mica, sau chiar la blender ; se adauga restul de plante aromate si-un pic de apa si se lasa sa scada sosul si sa se intrepatrunda aromele .

Intre timp, cat aripioarele se desavarsesc, nu pierdem timpul si preparam si piureul de cartofi (ca altul nu-mi place ... ex: de mazare ... etc ) .

Curatam cartofii, ii spalam si-i taiem cubulete mici sa fiarba repede, adaugam un praf de sare si punem la fiert . Cand s-au fiert, le scurgem TOATA apa, ii pasam f bine, adaugand untul si laptele (fierbinte), mai adaugam sare daca-i cazul si musai piper proaspat macinat .

Presupunand ca-n acest timp s-au facut si aripioarele, montam pe-o farfurie langa piureul de cartofi ne putem aseza la masa, si servi c-o salata daca necesita, eu una ma multumesc doar cu preparatul, sa ma pot bucura de arome .