O minunata mancarica gata preparata, atunci cand ti-e foame si nu ai timp de gatit ! Si la indemana, pentru perioada de post.

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam pe razatoare.

Punem uleiul la incins, itr-o cratita incapatoare. Adaugam ceapa si o calim usor sa nu se arda, iar cand devine sticloasa, adaugam morcovii si gogosarii. Lasam sa dea cateva clocote si ingredientele sa se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii, sare, piper si foaia de dafin. Lasam la foc mic sa fiarba cam 30 dupa care adaugam orezul, amestecam si mai fierbem impreuna inca 15 .

Turnam tocana fierbinte in borcane, le inchidem si le fierbem in bain-marie sau le punem in cuptor pentru 15 . Le lasam sa se raceasca complet, apoi igienizam, etichetam si depozitam borcanele in camara.

Sursa: revista Libertatea pt FemeiPofta buna!morvovi ceapa suc de rosii ulei orez