Detalii Cheesecake Marvelous cu Ciocolata
Blatul: Se amesteca faina cu untul rece, taiat cubulete, pana ce rezultatul seamana cu pesmetul. Se adauga zaharul si galbenusurile. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga si cacaua. La sfarsit se adauga treptat laptele, pana cand se obtine un aluat ferm. Se intinde aluatul intr-o foaie de cam 1 cm grosime, apoi se tapeteaza o tava cu el, incercand sa-l asezam cat mai bine. Tava cu aluatul se dau la frigider pentru 30 de minute. Tava mea are 24 de cm diametru si are fundul detasabil. Inaltimea aluatului ar trebui sa fie de 3-4 cm. Mie mi s-a parut destul de mult aluat, prin urmare am dar deoparte marginile si am facut vreo 4-5 biscuiti. Crema de branza: Cat tava sta in cuptor, se pregateste umplutura : se amesteca branza cu zaharul pana acesta din urma se topeste, apoi se adauga si restul ingredientelor (mai putin ciocolata), avand grija sa omogenizam bine. La sfarsit, adaugam si ciocolata si amestecam usor, pentru a fi siguri ca nu se topeste. Eu am preferat sa se vada bucatelele de ciocolata in cheesecake. Dupa cele 30 de minute de stat la rece, punem peste aluat foaie de copt apoi niste greutati si-l dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute. Apoi scoate greutatile si mai lasam aluatul inca 10 minute, pentru a se rumeni un pic. Dupa cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor si scadem temperatura la 150 de grade. Punem crema de branza preparata anterior si dam la cuptor pentru inca 40 de minute. Cand e gata, se scoate si se da la racit. Glazura de ciocolata: Smantana lichida se infierbanta si se toarna peste patratelele de ciocolata si bucatile de unt. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza. Sa nu va sperie faptul ca e foarte lichida (cum mi s-a intamplat mie), se va intari cu siguranta daca ati respectati cantitatile. Cand cheesecakeul este rece, se toarna glazura peste el. De mentionat ca eu m-am temut sa o torn pe toata, pentru ca era foarte lichida, dar am avut surpriza sa constat ca s-a intarit foarte bine si am regretat ca am aruncat inutil jumatate din glazura. Imi pare rau ca n-am imagini din etapele intermediare. M-am decis sa postez totusi reteta pentru ca mi s-a parut absolut delicioasa si destul de usor de facut. Sursa retetei: Blogul MarvelousGoodsBlatul: Se amesteca faina cu untul rece, taiat cubulete, pana ce rezultatul seamana cu pesmetul. Se adauga zaharul si galbenusurile. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga si cacaua. La sfarsit se adauga treptat laptele, pana cand se obtine un aluat ferm. Se intinde aluatul intr-o foaie de cam 1 cm grosime, apoi se tapeteaza o tava cu el, incercand sa-l asezam cat mai bine. Tava cu aluatul se dau la frigider pentru 30 de minute. Tava mea are 24 de cm diametru si are fundul detasabil. Inaltimea aluatului ar trebui sa fie de 3-4 cm. Mie mi s-a parut destul de mult aluat, prin urmare am dar deoparte marginile si am facut vreo 4-5 biscuiti. Crema de branza: Cat tava sta in cuptor, se pregateste umplutura : se amesteca branza cu zaharul pana acesta din urma se topeste, apoi se adauga si restul ingredientelor (mai putin ciocolata), avand grija sa omogenizam bine. La sfarsit, adaugam si ciocolata si amestecam usor, pentru a fi siguri ca nu se topeste. Eu am preferat sa se vada bucatelele de ciocolata in cheesecake. Dupa cele 30 de minute de stat la rece, punem peste aluat foaie de copt apoi niste greutati si-l dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute. Apoi scoate greutatile si mai lasam aluatul inca 10 minute, pentru a se rumeni un pic. Dupa cele 20 de minute, scoatem tava din cuptor si scadem temperatura la 150 de grade. Punem crema de branza preparata anterior si dam la cuptor pentru inca 40 de minute. Cand e gata, se scoate si se da la racit. Glazura de ciocolata: Smantana lichida se infierbanta si se toarna peste patratelele de ciocolata si bucatile de unt. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza. Sa nu va sperie faptul ca e foarte lichida (cum mi s-a intamplat mie), se va intari cu siguranta daca ati respectati cantitatile. Cand cheesecakeul este rece, se toarna glazura peste el. De mentionat ca eu m-am temut sa o torn pe toata, pentru ca era foarte lichida, dar am avut surpriza sa constat ca s-a intarit foarte bine si am regretat ca am aruncat inutil jumatate din glazura. Imi pare rau ca n-am imagini din etapele intermediare. M-am decis sa postez totusi reteta pentru ca mi s-a parut absolut delicioasa si destul de usor de facut. Sursa retetei: Blogul MarvelousGoods