In acest timp al anului toate brutariile si cofetariile orasului sunt napadite de aceasta prajitura, foarte populara, pe drept, si care se serveste in patrate mari de 5/ 5 cm.

Faina se trece prin sita si in mijloc se face o mica adincitura in care se pune drojdia maruntita, o parte din lapte si un pic de zahar. Aceste componente se amesteca pina la topirea drojdiei. Apoi se framinta un aluat omogen, adaugindu-se restul componentelor, restul de lapte, oul, restul de zahar, un praf de sare si untul sau margarina. Aluatul bine framintat, chiar cu ajutorul robotului de bucatarie, daca avem unul la indemina, se lasa sa se odihneasca la cald timp de 30-40 de minute pina cind si-a dublat volumul.

Intre timp se sapala si se curata prunele de simburi, si se taie in 4 pe lungime.

Aluatul se intinde in tava de copt, se impunge cu furculita in citeva locuri si se presara cu pesmet si cu un pic de zahar.

Aluatul se acopera cu prune, pe care le cladim strins unele linga altele, ca tiglele pe o casa si prajitura astfel pregatita se coace la 200 de grade timp de 30-35 de minute.

Dupa ce scoatem prajitura din cuptor, o presaram cu un pic de zahar si o ungem cu gemul de caise care in prealabil l-am diluat cu apa si l-am incalzit incit sa fie relativ lichid si omogen.

Lasam sa se intareasca aceasta glazura de gem si apoi taiem prajitura de patrate relativ mari.desi reteta originala nu prevede, eu am adaugat la zaharul de pe prune un pic de scortisoara.