Adica un fel de fix-pix,ca nu prea aveam chef sa ma complic.

Ma gandisem la niste pere inecate in sos caramel,dar parca imi era dor si de clatite.

Acuma nu cred ca o sa se supere cineva ca le-am adunat intr-un desert.

Problema a fost ca pe cand am vrut pere,de abia am gasit la piata din cele de care aveam nevoie.

A mai ramas putin caramel si pentru terina,dupa ce au dat fetele iama la borcanelul meu.

Se pregatesc clatitele dupa reteta clasica sau preferintele fiecaruia.

Ar fi necesare cam 10-12 clatite.

Se curata perele si se taie bucati.

Se pun doua linguri de zahar,se amesteca,se pune un baton de scortisoara si se pune intr-un vas pe foc.

Se amesteca si se lasa pana cand perele se inmoaie sufiecient cat sa le putem zdrobi.

Adaugam vanilia si inca un praf de scortisoara.

Cand s-au racit le sfaramam cu o furculita,pot sa mai ramana si bucati intregi.

Intr-o forma de chec asezam o folie alimentara,apoi asezam primul rand de clatite,astfel incat sa imbrace si marginile formei.

Apoi punem umplutura de pere.

Intindem putin si pe marginile formei(eu am uitat sa fac asta).

Asezam apoi celelalte clatite,umplutura si pliem clatita peste ea.

Procedam la fel si cu celelalte clatite si umplutura.

La final incheiem cu o clatita peste care aducem si marginile clatitelor puse la inceput.

Acoperim cu folie,punem peste ea o greautate si lasam la frigider cateva ore.

Dupa acest timp,rasturnam pe un platou.

Servim cu sos caramel,frisca si multa pofta.