Pentru ca a fost ziua nepotelei mele, Andreea, care a implinit sensiila varsta de 7 ani (o varsta care spune multe, nu? ) m-am gandit sa ii fac si o mica surpriza, un cadou dulce. Asa ca i-am incropit repejor un dragut si cochet tortulet printesica. L-am numit tortul Printesa Deea, pentru ca asa o mai alinta mama si tata ei :PAstfel ca de cu seara, dupa ce am adormit pe Miruna, am trecut repejor la platane (cratiti, oale, mixer) si am facut blatul de pandispan. Simplu cat ai zice peste... sau hapciu! mixezi albusul spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le freci cu zaharul pana decins spumoase, albicioase si se dubleaza ca volum. Peste ele incorporezi treptat faina si la final adaugi spuma alba ca neaua si amesteci binisor pentru omogenizare. Ai grija insa sa nu o ametesti atat de rau incat sa se lase toata.

Pui totul intr-o tava din aia speciala pentru copt printese (:P). Eu n-am asa ceva, astfel ca pe la 12 noaptea umblam cu improvizatii ... doua castroane... unul mai larg, unul mai mic si mai inalt... eee... sa se coaca mi-am zis, ca dupa aia cioplesc eu o fusta, ce naiba?! Vorba ceea: ma face pe mine o fusta? :)) Asa... bagi totul in doua castroane, tapetate cu unt si putintica fainuta si incepi sa pocnesti pe linga ele, adica nu arunci cu petrade,( doamne iarta-ma!) ci izbesti asa cu pumnul in masa (hotarit totusi, sa ai impresia ca esti un fel de tartor la o sedinta cu angajatii :) ) pentriu a iesi cat mai multe bule de aer din compozitite. in felul asta mai eleimini din riscul de a ti se lasa (:D) pandispanul, in momentul coacerii sau cand il scoti din cuptor.

Dai la cuptor, mediu, pana se coace frumusel. Apoi scoti incetisor, lasi la racorit in castronel, dupa care pui la racit pe un gratar. Intre timp faci crema de vanilie. Am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. Intr-un bol am mixat ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care am adaugat laptele si am mixat inca putintel. Am pus totul iar pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capete consistenta, sa se ingroase. Am aruncat apoi repejor si amidonul si am tot amestecat, amestecat pana ce a devenit o crema spumoasa si groasa. Am lasat-o apoi sa se raceasca complet.

Apoi tai blaturile, asta dupa ce le asezi frumos unu peste altul si te apuci a ciopli la fusta :)) le insiropezi, ungi cu crema si... mananci :)) nici chiar asa :P. Asezi pasta de zahar peste, te chinui sa iti iasa cat de cat o fusta, faci niste valurele, pliuri, falduri ce poti si tu si ornezi. Si gata! A, nu! Faci o mica gaura deasupra si infingi papusa, careia ii scoti picioarele (saraca) si o invelesti cu folie de aluminiu pana la brau.

Nu de alta dar nu stricam rochita, ca dupa aia atasam picioarele si hocus-pocus...o papusica.

Nu va mai spun decat ca e prima data cand incerc. ca sunt multumita de cum mi-a iesit, dar nu foarte multumita. Mici imperfectiuni la danteluta de jos, sunt, dar asta e:) So, anyway...

La multi ani Andreea!